26 april 2020

Stichting 100 jaar

Jan Mankes

15 oktober 2020

Uitzicht atelier te Eerbeek,
1917 - 33,5 x 25,5 coll. Museum Arnhem

Uitzicht uit atelier op 25 januari 2019

Expositie Huis te Eerbeek

Het prachtige landhuis Huis te Eerbeek werd in 1895 eigendom van de bekende zoöloog Max Weber en zijn echtgenote Anna van Bosse. Zij was ook biologe maar had zich gespecialiseerd in algen. Tegenover hun huis woonde de schilder Jan Mankes, die regelmatig contact had met de Webers. Vanuit zijn atelier maakte Mankes in de winter van 1917 het schilderij Uitzicht atelier te Eerbeek, nu in de collectie van Museum Arnhem.

In Huis te Eerbeek wordt een bijzondere tentoonstelling gehouden van 15 hedendaagse kunstenaars, allen realisten, die een werk laten zien dat geïnspireerd is op het oeuvre van Jan Mankes. De deelnemers bewonderen Jan Mankes om de intimiteit die hij in zijn schilderijen weet op te roepen of zijn geïnspireerd door zijn bijzondere weergave van licht.

De expositie is te zien van 26 april t/m 28 juni in Huis te Eerbeek. Open van 11.00 tot 17.00 uur op vrijdag, zaterdag en zondag. Professor Weberlaan 1 - 6961 LX Eerbeek

Huis te Eerbeek is onderdeel van Fletcher hotels. In verband met festiviteiten is de expositie niet alle genoemde dagen geopend. Raadpleeg voor uw geplande bezoek deze website voor de exacte dagen dat de expositie te bezichtigen is.

De deelnemende kunstenaars zijn:

Erik van de Beek

Peter van den Borne

James Cowper (UK)

Peter Durieux

Anneke Elhorst

Meg den Hartog

Henk Helmantel

Raymond Huisman

Salwa Jabli

Nanna de Klerk

Pieter Knorr

Rob Møhlmann

Gerd Renshof

Cas Waterman

Erik Zwaga

Huize Eerbeek in 1926

coll. Erfgoedcentrum Zutphen

Abonneer je nu op de nieuwsbrief die wordt uitgegeven wordt door stichting 100 jaar Jan Mankes. De stichting organiseert in 2020 allerlei activiteiten ter ere van het feit dat Schilder Jan Mankes 100 jaar zou zijn geworden.

Uw gegevens worden niet doorverkocht of gebruikt voor commerciële doeleinde. Door de gegevens in te vullen verleent u automatisch toestemming voor het gebruik van uw privé gegevens voor het kunnen ontvangen van onze nieuwsbrief.

Bedankt voor uw aanmelding en de eerst volgende nieuwsbrief zal u zo spoedig mogelijk worden toegestuurd.