26 april 2020

Stichting 100 jaar

Jan Mankes

15 oktober 2020

Witte haan, 1917 - 23,5 x 18,5 cm. coll. Museum MORE

Film

Tijdens de tentoonstellingen en lezingen is een korte film te zien over het leven van Jan Mankes en zijn jaren in Eerbeek. De film gaat in op de kunstenaar aan de hand van zijn brieven, laat plaatsen zien in de omgeving waar hij getekend heeft en ook in zijn woonhuis is gefilmd. Aan de hand van een reconstructie van zijn schilderij Witte haan uit 1917 wordt zijn schildertechniek uitgelegd door de kunstschilder Gerd Renshof. Dit schilderij bevindt zich in de collectie van Museum MORE in Gorssel. De film is volledig gesponsord door Museum MORE en zal ook te zien zijn in de presentatie over Jan Mankes die in het museum getoond wordt van 10 april tot 30 augustus 2020.

Abonneer je nu op de nieuwsbrief die wordt uitgegeven wordt door stichting 100 jaar Jan Mankes. De stichting organiseert in 2020 allerlei activiteiten ter ere van het feit dat Schilder Jan Mankes 100 jaar zou zijn geworden.

Uw gegevens worden niet doorverkocht of gebruikt voor commerciële doeleinde. Door de gegevens in te vullen verleent u automatisch toestemming voor het gebruik van uw privé gegevens voor het kunnen ontvangen van onze nieuwsbrief.

Bedankt voor uw aanmelding en de eerst volgende nieuwsbrief zal u zo spoedig mogelijk worden toegestuurd.