26 april 2020

Stichting 100 jaar

Jan Mankes

15 oktober 2020

In de regionale bladen verscheen de volgende oproep:

Wie kende Jan Mankes in Eerbeek?

 

EERBEEK – Stichting 100 jaar Jan Mankes is op zoek naar verhalen over en connecties van Jan en Annie Mankes. De schilder en zijn echtgenote woonden in Eerbeek in de Dr. Gunningstraat van 1916 tot 1920. Toen heette deze straat nog Kerkstraat. Zij hadden contacten in het dorp, met notabelen zoals professor Max Weber en zijn vrouw Anna Weber-van Bosse. En met de huisarts J. Crans uit Dieren, wiens dochter Elsa door Mankes geportretteerd werd, net als de oude mevrouw Janna Buster-Spekking die op de boerderij van juffrouw Doom woonde. Maar ook met hun dienstmeisje Reintje Hietbrink, en met Betsy Plant van de Heemstedeweg die volgens de overlevering de min van hun zoontje Beint was onderhielden zij een goede relatie.
“Weet u meer van één van deze personen en gaan er in uw familie misschien verhalen van hun connectie met Jan en Annie Mankes? Dan is de Stichting 100 jaar Jan Mankes zeer geïnteresseerd in uw verhaal. Wij zullen de komende maanden veel aandacht schenken aan Jan Mankes en zijn werk, maar ook zijn dagelijks leven vinden wij interessant”, laat de stichting weten. Reageren kan via info@100jaarjanmankes.nl.

Van Nel Zweers-Kersten, de kleindochter van de Min (Betsy Plant-Groffelman) kregen we het volgende bericht: mijn grootmoeder kwam de baby Beint elke dag voeden, zij had zelf een dochtertje en voeding genoeg !