26 april 2020

Stichting 100 jaar

Jan Mankes

15 oktober 2020

Stilleven met boeken, kruik en flesje, ongedateerd, 29 x 38 cm, part. coll.

Kijk Jan Mankes

'Kijk Jan Mankes' is de titel van het boek dat uitgeverij Gelderboek voor de Stichting 100 jaar Jan Mankes heeft uitgegeven als blijvende herinnering aan dit herdenkingsjaar. Jan Mankes gaat onder de huid zitten als je zijn werk eenmaal gezien hebt. Voor veel mensen is het zo dat hij een beetje bij je gaat horen. Het werk van Mankes raakt je omdat hij zijn onderwerpen letterlijk dicht bij huis zocht, en daar een persoonlijke poëzie aan wist mee te geven.

Om die reden zijn verschillende "bekende Nederlanders" benaderd en bereid gevonden om hun persoonlijke beleving van een werk van Jan Mankes te omschrijven. Vanuit hun gevoel, of vanuit hun vakgebied. Bijdragen worden o.a. geleverd door Hans Dorrestijn, Lydia Rood, Agave Kruijssen, Bas Steman, Rob Møhlman, Nicolien Kroon, Alexander Reeuwijk, Sjarel Ex, Gerdien Verschoor, Henk Helmantel, Charlotte Caspers en Han Boersma. In een inleidende tekst wordt het leven van Mankes in Eerbeek besproken door Marguerite Tuijn en wordt zijn schildertechniek toegelicht door kunstschilder Gerd Renshof.

'Kijk Jan Mankes' kost €17,90 + €5 verzend- en verpakkingskosten. U kunt het boek bestellen via de contactpagina. Vermeld uw naam en adres. U krijgt dan bericht met een factuur van ons terug.

of mail naar: Janmankes-100jr@hotmail.com