26 april 2020

Stichting 100 jaar

Jan Mankes

15 oktober 2020

Stilleven met boeken, kruik en flesje, ongedateerd, 29 x 38 cm, part. coll.

Kijk Jan Mankes

Kijk Jan Mankes is de werktitel van het boek dat uitgeverij Gelderboek voor de Stichting 100 jaar Jan Mankes gaat uitgeven als blijvende herinnering aan dit herdenkingsjaar. Jan Mankes gaat onder de huid zitten als je zijn werk eenmaal gezien hebt. Voor veel mensen is het zo dat hij een beetje bij je gaat horen. Het werk van Mankes raakt je omdat hij zijn onderwerpen letterlijk dicht bij huis zocht, en daar een persoonlijke poëzie aan wist mee te geven.

Om die reden zijn verschillende "bekende Nederlanders" benaderd en bereid gevonden om hun persoonlijke beleving van een werk van Jan Mankes te omschrijven. Vanuit hun gevoel, of vanuit hun vakgebied. Bijdragen worden o.a. geleverd door Hans Dorrestijn, Lydia Rood, Agave Kruijssen, Bas Steman, Rob Møhlman, Nicolien Kroon, Alexander Reeuwijk, Sjarel Ex, Gerdien Verschoor, Henk Helmantel, Charlotte Caspers en Han Boersma

Abonneer je nu op de nieuwsbrief die wordt uitgegeven wordt door stichting 100 jaar Jan Mankes. De stichting organiseert in 2020 allerlei activiteiten ter ere van het feit dat Schilder Jan Mankes 100 jaar zou zijn geworden.

Uw gegevens worden niet doorverkocht of gebruikt voor commerciële doeleinde. Door de gegevens in te vullen verleent u automatisch toestemming voor het gebruik van uw privé gegevens voor het kunnen ontvangen van onze nieuwsbrief.

Bedankt voor uw aanmelding en de eerst volgende nieuwsbrief zal u zo spoedig mogelijk worden toegestuurd.